News - Announcements

Σημαντική Ενημέρωση για τον τρόπο επικοινωνίας των φοιτητών με τη γραμματεία του Τμ. Πληροφορικής

Παρακαλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, να εγγραφούν μέσω e-class στο μάθημα «Γραμματεία (DCS284) » στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://e-class.ionio.gr/courses/DCS284/

Εκεί πλέον θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες της Γραμματείας ( Ωρολόγιο Πρόγραμμα- Πρόγραμμα Εξεταστικής-Οδηγίες και προθεσμίες για δήλωση μαθημάτων κλπ) που έως τώρα αναρτιόνταν στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

 

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ιούλιος – Αύγουστος 2016

Ενημερωτική Διατμηματική Εκδήλωση
Πέμπτη 26 Μαΐου 2016
11:30
Αμφιθέατρο 1, Ισόγειο κτηρίου Ιστορίας και ΤΑΒΜ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιστοσελίδα Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Πληροφορικής

ΑΦΙΣΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ιούνιος-Αύγουστος 2016

Special promotional ΤΤΟ Spring Event ον innovation and science in the context of the European Project PACiNNO- Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation

The Department of Informatics of the Ionian University organizes a two-days event ("PACiNNO TTO Spring Event") to promote innovation, technology transfer and diffusion of PACiNNO project results (financed by the European Programme under "IPA Adriatic Cross-border Cooperation Programme 2007-2013 ").

The TTO Spring Event will take place on May 16-17, 2016 in Auditorium 2 of the Ionian University, Department of History, Ioannou Theotoki Str., 72, Corfu, Greece.

The event targets interested stakeholders such as teachers, educators, scientists, university students, business angels, entrepreneurs, chambers, local and regional authorities, et al.. Its main goal is the diffusion of expert innovation and scientists to the general public and highlighting of opportunities provided by innovation applications in everyday life.

Εθελοντές στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 2016

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, δημιουργεί κάθε χρόνο μια ομάδα εθελοντισμού, στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε έχει τη διάθεση να συμβάλλει σε αυτό με τις δικές του γνώσεις και ικανότητες.
 
Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας εθελοντισμού του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (18-22 Μαΐου 2016) και βοήθησε με τον δικό σου τρόπο.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο:
http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/volunteers

Στατιστική ανάλυση με γλώσσα R

Στις 7/3/2016 μέρα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το workshop με τίτλο "Στατιστική ανάλυση με γλώσσα R" στον χώρο του Ψυχιατρείου, στο κτήριο Αρεταίος, Εργαστήριο 1. Το οποίο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φοιτητών τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

- Δευτέρα 7/3/2016
- Ώρα 19:00 - 21:00
- Εργαστήριο 1, Αρεταίος
- Διδάσκων: Χριστόδουλος Παππας

Ανάπτυξη Android εφαρμογής για πρόσβαση στο πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Γραμματείας του Ι.Π.

Το Τμήμα Πληροφορικής συνεχίζει απρόσκοπτα την προσφορά του στην κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου με τη νέα android εφαρμογή eGram. Στο πλαίσιο λοιπόν πτυχιακής εργασίας ο τελιοφοιτος φοιτητής κ. Κομερτζόγλου Αστέριος, υπό την επίβλεψη του Επικ. Καθηγητή κ. Στεφανιδάκη Μιχάλη,  ανέπτυξε μία πολύ χρήστική android εφαρμογή που επιτρέπει στους φοιτητές όλων των Τμημάτων του Ι.Π. να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους φάκελο (δηλώσεις μαθημάτων, βαθμολογίες, αιτήσεις κλπ) για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση τους.

Read more...

Ανάπτυξη Συστήματος Αυτόματης Αξιολόγησης Αιτήσεων Φοιτητικής Μέριμνας από το Τμήμα Πληροφορικής

Σε συνέχεια της προσφοράς του Τμήματος Πληροφορικής στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο απόφοιτος του Τμήματός μας κ. Πετρίδης Κωνσταντίνος υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή κ. Σιούτα και την υποστήριξη του Εργαστήριου Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων (DBISLab) σχεδίασε, ανέπτυξε και υλοποίησε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματης αξιολόγησης αιτήσεων και εξαγωγής δικαιούχων σίτισης και στέγασης, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά  2015 - 2016.

Read more...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα BIG

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα BIG

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται όσοι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό έργο BIG, που σχετίζεται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών χαμηλού κόστους για την συλλογή δεδομένων βιοποικιλότητας.  

Read more...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα TraMOOC

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται όσοι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό έργο TraMOOC (Translation for Massive Open Online Courses - www.tramooc.eu), που σχετίζεται με την αυτόματη μετάφραση του περιεχομένου διαδικτυακών μαθημάτων από τα Αγγλικά σε 11 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.  

Read more...

Ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στο πληροφοριακό σύστημα Άτλας (http://atlas.grnet.gr/Default.aspx)! Έπειτα από συνεννόηση με τους Επιστημονικούς Υπευθύνους και των άλλων Τμημάτων αποφασίστηκε πέρα από την ηλεκτρονική εγγραφή στο Άτλας, να ζητηθούν και γραπτώς κάποιες αναγκαίες πληροφορίες. Οπότε, για να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση της διαδικασίας, θέλω να παρακαλέσω όσους έχετε κάνει ήδη αίτηση να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη φόρμα και να την παραδώσετε προσωπικά στον κ. Λ. Γουδέλη στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης 1.24 (κτήριο Ιστορίας), e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλέφωνο: 26610-87306 την Πέμπτη 14/5/2015 από τις 10:00 ως τις 14:00. (Αν δεν μπορείτε, παρακαλώ ζητήστε από κάποιον άλλο να το κάνει για εσάς.)

Read more...

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης 2014 - 2015

Το "Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης" του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π. έλαβε διετή παράταση και συνεχίζεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015. Το Πρόγραμμα προβλέπει τρίμηνη Πρακτική Άσκηση κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αμοιβή.

Ειδικότερα:

Read more...

Special Issue on Mining the Humanities: Technologies and Applications

Το επιστημονικό περιοδικό Engineering Applications of Artificial Intelligence θα δημοσιεύσει ειδικό θεματικό τεύχος (special issue) με τίτλο Special Issue on Mining the Humanities: Technologies and ApplicationsMining the Humanities: Technologies and Applications.

Τον συντονισμό του ειδικού θεματικού τεύχους (guest editors) θα έχουν τα ακόλουθα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου:

  • Αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Σιούτας
  • Επίκουρος Καθηγητής Φοίβος Μυλωνάς
  • Επικουρη Καθηγήτρια Κάτια Κερμανίδου

καθώς και ο Καθηγητής Λάζαρος Ηλιάδης του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Feedippides - Android εφαρμογή φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής

Η εφαρμογή Feedippides αναπτύχθηκε από την φοιτητική ομάδα "Ionian Developers Team" του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου. Σκοπός της εφαρμογής είναι η άμεση ενημέρωση των φοιτητών για τα δρώμενα των μαθημάτων, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, μεταφέροντας τις ανακοινώσεις από την διαδικτυακή Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass στις κινητές συσκευές τους.

Ενώ η ανάπτυξη της εφαρμογής προέκυψε από μια ανάγκη, το όνομα της προέρχεται από τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο Φειδιππίδη, που φέρεται να είναι ο αγγελιαφόρος του χαρμόσυνου μηνύματος της νίκης των Αθηναίων επί των Περσών στη μάχη του Μαραθώνα, έτσι και ο Feedippides μεταφέρει ακούραστα τις ανακοινώσεις στους φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idt.feedipides

Read more...

Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρακτική Άσκηση του Τμήματος Πληροφορικής

Το "Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης" του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π. έλαβε διετή παράταση και συνεχίζεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014. Το Πρόγραμμα προβλέπει τρίμηνη Πρακτική Άσκηση κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αμοιβή.

Την Τρίτη 6/5/2014 στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα 1 (κτίριο Αρεταίος) θα γίνει ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση με τη συμμετοχή του επιστημονικού υπεύθυνου του Τμήματος Πληροφορικής για την Πρακτική Άσκηση κ. Θ. Ανδρόνικο.

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να παρευρεθούν. Θα υπάρξει εκτενής προφορική ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Πρακτική του Τμήματος Πληροφορικής.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης 2013 - 2014

Το "Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης" του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π. έλαβε διετή παράταση και συνεχίζεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014. Το Πρόγραμμα προβλέπει τρίμηνη Πρακτική Άσκηση κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αμοιβή.

Ειδικότερα:

Read more...

Παράταση εγγραφής και δηλώσεων μαθημάτων επιλογής εαρινού εξαμήνου 2014

Η Εγγραφή στο εαρινό εξάμηνο και οι δηλώσεις των Μαθημάτων Επιλογής για το εαρινό εξάμηνο, ακαδ. έτους 2013-2014, παρατείνονται μέχρι τις 14 Μαρτίου 2014.

Οδηγίες θα βρείτε στην αρχική ανακοίνωση στο site του Τμήματος με τίτλο «Εγγραφή στο Εξάμηνο και Δήλωση Μαθημάτων Επιλογής» η οποία δημοσιεύτηκε στις 28/1/2014.

Educational Trip 2014: Stanford, UC Berkeley, MIT και Georgia Tech σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε!

Οι σύλλογοι Eλλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia (), ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για πέμπτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Educational Trip.

edutrip2014

Read more...

Γιατί η Πληροφορική θα πρέπει να είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα

Ένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα καλύπτει μια βασική περιοχή γνώσης που αποτελεί κατά τεκμήριο προαπαιτούμενη γνώση για το Πανεπιστημιακό Τμήμα που επιθυμεί να εισαχθεί ο υποψήφιος. Για τα «κλασσικά» μαθήματα του είδους (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική) είναι εύκολα κατανοητό γιατί θα πρέπει να είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα για την εισαγωγή των υποψηφίων σε Πανεπιστημιακά Τμήματα Θετικών Επιστημών.

Τι συμβαίνει όμως με την Πληροφορική;

Read more...

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμήματος Πληροφορικής Ι.Π.

Δείτε παρακάτω τηv Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου από την «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (Α.ΔΙ.Π.)

Συνημμένο Αρχείο

You are here: Information News - Announcements