Διεθνές βραβείο σε εργασία Ελλήνων ερευνητών για το i-cloud

Με χαμηλές προσδοκίες είχε δηλώσει συμμετοχή στο International Symposium on Cluster, Cloud and Grid Computing η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΕΜΠ (Δημήτρης Τσουμάκος, Γιάννης Κωνσταντίνου, Χριστίνα Μπούμπουκα, Σπύρος Σιούτας και Νεκτάριος Κοζύρης). Στο εν λόγω συνέδριο πληροφορικής είχαν κατατεθεί 257 εργασίες από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων μόνον 57 επελέγησαν για παρουσίαση (22%).

«Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη, όταν ενημερωθήκαμε ότι ήμασταν στους τρεις φιναλίστ, ακόμα περισσότερο δε όταν λάβαμε το πολυπόθητο βραβείο καλύτερης εργασίας του συνεδρίου» αναφέρει στην «Κ» ο δρ Γιάννης Κωνσταντίνου, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων του ΕΜΠ.

Read more...

Best Paper Award 13th IEEE/ACM International Symposium on Cluster, Cloud and Grid Computing - CCGrid 2013

Η εργασία με τίτλο  "Automated, Elastic Resource Provisioning for NoSQL Clusters Using TIRAMOLA"  με συγγραφείς τους κ.κ. Τσουμάκο Δημήτριο (Επίκουρος Καθηγητής) και Σιούτα Σπύρο (Αναπληρωτής Καθηγητής) βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία στο πλαίσιο του 13th IEEE/ACM International Symposium on Cluster, Cloud and Grid Computing - CCGrid 2013.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.pds.ewi.tudelft.nl/ccgrid2013/awards/

Aπόφοιτοι του τμήματος γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

Οι κάτωθι απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έγιναν δεκτοί σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Ειδικότερα:

  • Δόμνα Μπανάκου - University College London - MSc in Computer Graphics, Vision and Imaging
  • Σοφία Πρατζιώτη - University of Birmingham - MSc in International Business
  • Πάτρικ Μικάλεφ - Utrecht University - MSc in Business Informatics
  • Γιώργος Κορμαρής - Utrecht University - MSc in Business Informatics

Χρηματοδότηση ερευνητικής μελέτης με τίτλο "Συλλογικές Μνήμες μιας Πόλης στο Χώρο και στο Χρόνο"

Η ερευνητική πρόταση με τίτλο"Συλλογικές Μνήμες μιας Πόλης στο Χώρο και στο Χρόνο" της διδάσκουσας κας Ελένης Χριστοπούλου με φορέα το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, έγινε δεκτή για χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο δημόσια πρόσκλησης που προκηρύξε το Ίδρυμα για το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μόνο το 3% των προτάσεων έλαβαν χρηματοδότηση (21 προτάσεις έλαβαν χρηματοδότηση από 604 προτάσεις στο σύνολο). Περισσότερες πληροφορίες

Βραβείo Κούρος 2009 στην ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Τα Βραβεία Κούρος 2009 απονεμήθηκαν στην Αθήνα την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στο πλαίσιο τελετής για την ανάδειξη των πρωτοπόρων σε τομείς όπως η καινοτομία, η κοινωνική προσφορά, η πράσινη επιχειρηματικότητα και ο διεθνής προσανατολισμός.

Στην τελετή αυτή, το Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ - GREEN DREAMS 2009 , που επιδιώκει την ανάπτυξη καινοτομικής περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας, απονεμήθηκε από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας στην ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που αποτελείται από τους Δρα. Μιχάλη Αρβανίτη, Π.Δ. 407/80, Δρα. Μάρκο Αυλωνίτη, Λέκτορα και Δρα. Παναγιώτη Βλάμο, Επίκουρο Καθηγητή για την ανάπτυξη συστήματος βελτίωσης της απόδοσης ανεμογεννητριών.

Βράβευση επιστημονικής εργασίας στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Βράβευση επιστημονικής εργασίας
2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο Πληροφορικής
«ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΥΡΗΚΑ 2008»

Στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου Πληροφορικής «ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΥΡΗΚΑ 2008» ( http://eureka08.ceid.upatras.gr ) που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2008 στη Σάμο, η εργασία με τίτλο «Μελέτη Χωρικής Απόδοσης Δικτύων Μεγάλης Κλίμακας μέσω Προσομοιώσεων» μετά από κρίση της επιτροπής αξιολόγησης έλαβε το πρώτο βραβείο.

Το βραβείο αυτό συνοδεύθηκε από 1 υποτροφία αξίας 1.500 ευρώ για πενθήμερη εκπαίδευση με θέμα "Oracle Database 10g: Administration Workshop I", η οποία απονεμήθηκε στους φοιτητές του Τμήματος κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και κ. Βασίλη Λαπατά.

You are here: Information Excellence - Awards - Press