Διάλεξη με θέμα: "O/Η ψηφιακός(ή) Ντετέκτιβ: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εγκληματολογία"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Δημήτριου Τσαπτσίνου, Senior Lecturer, School of CIS, Faculty of Science, Engineering and Computing, Kingston University, London που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου 2013 και ωρα 15:00 στην αίθουσα 1 του κτηρίου Αρεταίος με θέμα:

"O/Η ψηφιακός(ή) Ντετέκτιβ: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εγκληματολογία"

Περίληψη Διάλεξης:

Η διαδεδομένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων συσκευών από το σύνολο της κοινωνίας είναι πλέον δεδομένη. Από την πλευρά της αστυνομίας (και όχι μόνο) αποτελεί πλέον ρουτίνα η ανακάλυψη στοιχείων στο σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή όπως ημερολόγια, ηλεκτρονικά μηνύματα, καθώς και άλλων αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε μια υπόθεση.Η ψηφιακή εγκληματολογία αποτελεί λοιπόν σήμερα ένα ουσιαστικό μέρος της ερευνητικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της διάλεξης θα λάβει χώρα μια πρακτική παρουσίαση των εννοιών, αρχών και μεθόδων  που χρησιμοποιούνται σε ψηφιακές ιατροδικαστικές έρευνες, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα εργαλεία, τεχνικές και μεθόδους. Η παρουσίαση θα ασχοληθεί με τον εντοπισμό, την εξόρυξη και παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων (ή όχι) από ηλεκτρονικά μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

You are here: Information Activities Archive Lectures Διάλεξη με θέμα: "O/Η ψηφιακός(ή) Ντετέκτιβ: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εγκληματολογία"