Διάλεξη με θέμα: "Πολιτικές Ασφάλειας Δικτύων"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Παναγιώτη Κοτζανικολάου, Λέκτορα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα 1 (Κτίριο Αρεταίος) και ώρα 15:00 με θέμα :

"Πολιτικές Ασφάλειας Δικτύων"

Περίληψη διάλεξης:
Ο έλεγχος της πρόσβασης σε ένα δίκτυο είναι σύνθετο πρόβλημα και περιλαμβάνει τον ορισμό και την υλοποίηση πολιτικών ασφάλειας δικτύου. Στη διάλεξη αυτή θα εξηγηθούν βασικές έννοιες των πολιτικών πρόσβασης δικτύων. Επίσης, με τη βοήθεια παραδειγμάτων σε εικονικό περιβάλλον, θα γίνει επίδειξη χρήσης εργαλείων ασφάλειας δικτύου για τη υλοποίηση πολιτικών πρόσβασης, όπως είναι ο τοίχος προστασίας netfilter iptables και το σύστημα ανίχνευσης εισβολών snort.

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Δρ. Παναγιώτης Κοτζανικολάου είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδικότηατ στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δικτύων νέας γενιάς. Στο παρελθόν, υπηρετήσει ως ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ έχει εργαστεί και ως σύμβουλος ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων στον ιδιωτικό τομέα. Έχει δημοσιεύσει ερενητικά άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά του τομέα της ασφάλειας, ενώ έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων.

You are here: Information Activities Archive Lectures Διάλεξη με θέμα: "Πολιτικές Ασφάλειας Δικτύων"