Σημαντική Ενημέρωση για τον τρόπο επικοινωνίας των φοιτητών με τη γραμματεία του Τμ. Πληροφορικής

Παρακαλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, να εγγραφούν μέσω e-class στο μάθημα «Γραμματεία (DCS284) » στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://e-class.ionio.gr/courses/DCS284/

Εκεί πλέον θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες της Γραμματείας ( Ωρολόγιο Πρόγραμμα- Πρόγραμμα Εξεταστικής-Οδηγίες και προθεσμίες για δήλωση μαθημάτων κλπ) που έως τώρα αναρτιόνταν στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΔΟΞΟΣ και ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr, για να δηλώνουν τα συγγράμματα της επιλογής τους για τα μαθήματα που παρακολουθούν κατά το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, εως και την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ των διδακτικών βιβλίων θα γίνεται έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στα σημεία διανομής.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για τη δήλωση των συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών πρόσβασης (username / password), που διαθέτουν οι φοιτητές για τις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος. Όσοι φοιτητές έχουν μη λειτουργικούς κωδικούς ή δεν έχουν καν λάβει κωδικούς πρόσβασης, πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος.
Σε περίπτωση προβλήματος μπορείτε να απευθυνθείτε στο
Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ

(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Τηλ: 215/2157850

Δήλωση συμμετοχής και έναρξη διδασκαλίας σεμιναρίου μαθήματος αγγλικών εαρινό εξάμηνο 2015-16

Δείτε την συνημμένη Ανακοίνωση σχετικά με την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-16

Συνημμένο Αρχείο

Εξέταση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου για τους επί πτυχίω φοιτητές στην εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016

Από την Δευτέρα 11/1/2016 έως και την Πέμπτη 14/1/2016 οι επί πτυχίω φοιτητές (και μόνον αυτοί) έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέσω gramweb («Αίτημα» προς τη Γραμματεία) τα μαθήματα εαρινών εξαμήνων στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν στην εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016 Το δικαίωμα αυτό δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 184/30-12-2015, άρθρο 6, παράγραφος 3:

«Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015−2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.»).

Ως επί πτυχίω ορίζονται, οι φοιτητές που έχουν συμπληρώσει τα κανονικά έτη σπουδών, δηλαδή φοιτητές με έτος εισαγωγής το 2011 και νωρίτερα .

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Φοιτητές που δεν θα έχουν υποβάλει το παραπάνω Αίτημα δε θα έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν

Παράταση Δήλωσης στο Εύδοξος και Διανομής Συγγραμάτων Χειμερινού Εξαμήνου ακαδ. έτους 2015-2016

Οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr, για να δηλώνουν τα συγγράμματα της επιλογής τους για τα μαθήματα που παρακολουθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, εως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Περισσότερα...

Ενημέρωση φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus+

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση

Συνημμένο Αρχείο

Παράταση «Δήλωση Κατεύθυνσης από τους φοιτητές του Ε΄ εξαμήνου»

Παρατείνεται η περίοδος δήλωσης κατεύθυνσης για τους φοιτητές του Ε΄ εξαμήνου  έως και 18 Οκτωβρίου 2015.

  • Αν δεν  είχαν κάνει καθόλου δήλωση ο τίτλος της αίτησης να είναι «Δήλωση Κατεύθυνσης»
  • Αν είχαν κάνει  αλλά θέλουν να δηλώσουν Αλλαγή Κατεύθυνσης, ο τίτλος της αίτησης να είναι «Δήλωση Αλλαγής Κατεύθυνσης»

Πτυχιακή Εργασία

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση

Συνημμένο Αρχείο

Έναρξη μαθημάτων την 1 Οκτωβρίου 2015

Έναρξη των μαθημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα ακαδ. έτους 2015-2016.

Εγγραφές πρωτοετών με την κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής

Οι εγγραφές στο Τμήμα Πληροφορικής των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών (στην οποία ανήκουν και οι Κύπριοι μη ελληνικής καταγωγής) και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής θα γίνουν από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2015 από 10.00 έως 14.00.

Δείτε την σχετική Εγκύκλιο εδώ και το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Συνημμένα Αρχεία

Παράταση για την ηλεκτρονική προεγγραφή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Τμήματος Πληροφορικής, αναφορικά με τις ημερομηνίες προεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και  Θρησκευμάτων ως τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών στο Τμ. Πληροφορικής για το ακαδ. έτος 2015-2016

Οι εγγραφές των νεοεισαγομένων στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2015–2016, των εξής κατηγοριών:

Α. των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄, και

Β. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, θα πραγματοποιηθούν σε δύο βήματα:

Περισσότερα...

Αλλαγή στο πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2015 λόγω ανακήρυξης εκλογών

Δείτε το ενημερωμένο Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου εδώ

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2015

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2015.

Ορθή Επανάληψη Προγράμματος Σπουδών 2014-2015

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση και την Ορθή Επανάληψη του Π.Σ. 2014-2015 εδώ.

Συνημμένα Αρχεία

ΤΔΔΣ: Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής οριστικών φακέλων υποτρόφων Erasmus+ για σπουδές [χειμερινό εξάμηνο 15-16]

Ενημερώνουμε τους υποτρόφους φοιτητές Erasmus+ (σπουδές) ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ Εξαμήνου 2015-16 ότι ΝΕΑ προθεσμία υποβολής των οριστικών φακέλλων υποψηφιότητάς τους στο Γραφείο ERASMUS, ορίζεται η ακόλουθη:

από σήμερα 10.3 έως και την Πέμπτη 12.3.15 και ώρες 10:00-14:00

στο Τμήμα Ιστορίας, 1ος ορ., Γραφείο Πρωτοκόλλου (1.09).

Aπό το Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων / ERASMUS

Πρόγραμμα Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2015

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση Erasmus 2015 - 2016

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση

Συνημμένο Αρχείο

Πτυχιακές Εργασίες 2014 - 2015

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση

Συνημμένο Αρχείο

Ωρολόγιο Πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2014 - 2015

Το ωρολόγιο πρόγραμμα για το χειμερινό εξάμηνο ακάδ. έτους 2014 - 2015 για το Προπτυχιακό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Τμήματος στην ενότητα: Φοιτητές - Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής για το ακαδ. έτος 2014 – 2015

Α. Προθεσμία Εγγραφής
Οι εγγραφές των εισαγομένων στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2014–2015 θα πραγματοποιηθούν από 15-09-2014 έως και 26-09-2014 και ώρα 10:00-14:00  (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Περισσότερα...

Βρίσκεστε εδώ: Φοιτητές Προπτυχιακό Ανακοινώσεις Γραμματείας - Προπτυχιακό