Ομιλία με θέμα: "Διερεύνηση Πρακτικών Παραγωγής και Διαχείρισης Μεταδεδομένων Ιστορικών κτηρίων – Μελέτη Σχημάτων Κωδικοποίησης τους"

Την Τετάρτη 26/11/2014 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ομιλία στο  κτήριο του Τμήματος  Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην αίθουσα 2.39, 2ος όροφος, με τίτλο :

«Διερεύνηση Πρακτικών Παραγωγής και Διαχείρισης Μεταδεδομένων Ιστορικών κτηρίων -

Μελέτη Σχημάτων Κωδικοποίησης τους»

Ομιλητής: Μιχαήλ Αγάθος, Υπ. Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου - Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας.

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα "Σεισμοί Κεφαλονιάς: Σεισμική Επικινδυνότητα και Αντισεισμική Προστασία"

Το Tμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε διάλεξη με θέμα «Σεισμοί Κεφαλονιάς: Σεισμική Επικινδυνότητα και Αντισεισμική Προστασία» με ομιλητές:

  • τον Καθ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και
  • τον Καθ. Παναγιώτη Καρύδη,  Καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Ιόνιο Ακαδημία (Ακαδημίας 1, Κέρκυρα 49100).

Ομιλία "Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Αμερικανικής Πρεσβείας – American Corner Βιβλιοθήκης Κέρκυρας διοργανώνουν ομιλία με τίτλο:

"Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

με ομιλητές τον κ. Εμμανουήλ Μάγκο, Επικ. Καθηγητή Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου και την κ. Έφη Παπαδάτου, Ψυχολόγο, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας "Ν. Μώρος" ,την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Εύη Λάσκαρι» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας – Παλαιό Φρούριο.

Τίτλοι Ομιλιών:

  • Ανήλικοι σε ένα Ασφαλές Διαδίκτυο: Ενέργειες και Τεχνολογίες για τον Περιορισμό των Κινδύνων. Εμ. Μάγκος
  • Το Διαδίκτυο ως σύγχρονη μορφή Εξάρτησης-ο ρόλος της Οικογένειας. Εφ. Παπαδάτου

Διάλεξη με θέμα: " Men and Machines in Language Translation"

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη της κας Κορδόνη Ευαγγελίας, Καθηγήτρια Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα 1 (Κτίριο Αρεταίος) και ώρα 10:00 - 11:00 με θέμα :

"Men and Machines in Language Translation"

Περισσότερα...

Ορθή Επανάληψη: Διάλεξη με θέμα: "Recent Developments in Language Technology"

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη της κας Κορδόνη Ευαγγελίας, Καθηγήτρια Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/10, ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο 2, κτίριο Ιστορίας με θέμα :

"Recent Developments in Language Technology"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "From Medical Informatics to Health Informatics: Past, Present and Future of Health Information Science"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Ντάνα, Senior Lecturer, School of CIS, Faculty of Science, Engineering and Computing, Kingston University, London που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου 2013 και ωρα 17:00 στην αίθουσα 2 του κτηρίου Αρεταίος με θέμα:

"From Medical Informatics to Health Informatics: Past, Present and Future of Health Information Science"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "O/Η ψηφιακός(ή) Ντετέκτιβ: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εγκληματολογία"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Δημήτριου Τσαπτσίνου, Senior Lecturer, School of CIS, Faculty of Science, Engineering and Computing, Kingston University, London που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου 2013 και ωρα 15:00 στην αίθουσα 1 του κτηρίου Αρεταίος με θέμα:

"O/Η ψηφιακός(ή) Ντετέκτιβ: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εγκληματολογία"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "On the Elasticity of NoSQL Databases over Cloud Management Platforms"


Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Επικ. Καθηγητή Δημήτριου Τσουμάκου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στην Αίθουσα 2 του Κτιρίου Αρεταίος με θέμα:

"On the Elasticity of NoSQL Databases over Cloud Management Platforms"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Trusted Computing: how can we trust our devices?"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική, σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Mike Burmester, Professor in the Department of Computer Science at Florida State University (FSU), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 και ώρα 17:00 στην Aίθουσα 1 του κτιρίου Αρεταίος, με θέμα:

"Trusted Computing: how can we trust our devices?"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Θέματα διαβάθμισης σε συστήματα διαχείρισης δεδομένων"

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική σας προσκαλεί στη διάλεξη της κας. Ευαγγελία Πιτουρά, Αναπλήρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 στην Αίθουσα 1 (Κτίριο Αρεταίος) και ώρα 18:00 - 20:00 με θέμα :

"Θέματα διαβάθμισης σε συστήματα διαχείρισης δεδομένων"

[ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ] Διάλεξη με θέμα: "Ανάκτηση Πληροφορίας στο Διαδίκτυο"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Επίκουρου Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στο Εργατήριο 1 (Κτίριο Αρεταίος) και ώρα 15:00 - 17:00 με θέμα :

"Ανάκτηση Πληροφορίας στο Διαδίκτυο"

Διάλεξη με θέμα: "Πολιτικές Ασφάλειας Δικτύων"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Παναγιώτη Κοτζανικολάου, Λέκτορα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα 1 (Κτίριο Αρεταίος) και ώρα 15:00 με θέμα :

"Πολιτικές Ασφάλειας Δικτύων"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη"

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διάλεξη με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κα. Μαρία Πέτρου, Καθηγήτρια του Imperial College London και Δ/ντρια του Ινστιτούτου Πηροφορικής & Τηλεματικής (Ι.Π.ΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα 3 του Κτριρίου Αρεταίος με θέμα:

"Πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Κινούμενα Αντικείμενα και Ρεύματα Δεδομένων: Ερευνητικά Προβλήματα και Εφαρμογές"

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διάλεξη με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή κ. Τίμο Σελλή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Διευθυντή του Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης (ΙΠΣΥΠ) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας με θέμα:

"Κινούμενα Αντικείμενα και Ρεύματα Δεδομένων: Ερευνητικά Προβλήματα και Εφαρμογές"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "User privacy in web search"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Josep Domingo-Ferrer, Professor of Computer Science  Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Catalonia, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα 1 του Κτιρίου Αρεταίος, με θέμα: 

"User privacy in web search"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Privacy and security in vehicular networks"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Josep Domingo-Ferrer, Professor of Computer Science  Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Catalonia, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 οκτωβρίου 2011 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα 1 του Κτιρίου Αρεταίος, με θέμα: 

"Privacy and security in vehicular networks"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "His Late Master's Voice: barking for location privacy"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Professor in the Department of Computer Science at Florida State University (FSU), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα 3 του κτιρίου Αρεταίος, με θέμα:

"His Late Master's Voice: barking for location privacy"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Security and Privacy Issues with Health Care Information Technology"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη της Dr. Noushin Ashrafi, Professor of Information Systems, Department of MSIS, University of Massachusetts Boston, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα 3 του Κτιρίου Αρεταίος, με θέμα: 

"Security and Privacy Issues with Health Care Information Technology". 

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Collaborative Context Awareness based on Multi-epidemics"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Χρήστου Αναγνωστόπουλου, Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π., που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα 3 του Κτιρίου Αρεταίος, με θέμα:

"Collaborative Context Awareness based on Multi-epidemics"

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Πράσινες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Τρέχουσα Πραγματικότητα και Προοπτικές"

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης που διοργανώνει το Κέντρο UNESCO Ιονίου, ο Λέκτορας του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου - υπεύθυνος του Πράσινου Εργαστηρίου του Τμήματος - πρόκειται να δώσει ομιλία τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 09:00 στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας με τίτλο:

"Πράσινες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών:
Τρέχουσα Πραγματικότητα και Προοπτικές"
.

Διάλεξη με θέμα: "Προτυποποίηση και Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη της κας Α. Τσώχου, Λέκτορα του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π., που  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα 3 του Κτιρίου Αρεταίος, με θέμα:

"Προτυποποίηση και Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας"

 

Περισσότερα...

Guest lecture: Using video tools to connect people and places

The Department of Informatics and project CULT are happy to present Kori Inkpen Quinn from Microsoft Research, Redmond, USA. Kori is a senior researcher in the Visualization and Interaction Group (VIBE) and a manager of the CONNECT group. We have been working with Kori and her team on a field study that regards a video messaging system for primary education students.

In addition to the current projects, Kori is going to present her previous work in the areas of Human-Computer Interaction and Computer Supported Cooperative Work. The talk is taking place on Thursday Feb 3rd, 6pm, at Aretaios building, classroom 2.

Διάλεξη με θέμα: "Ασύρματα Δίκτυα και Επικοινωνίες: Πρωτόκολλα, Εφαρμογές και Ερευνητικές Προεκτάσεις"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στo πλαίσιο των διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Περικλή Χατζημίσιου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στην Αίθουσα 4 (Κτήριο Γραμματειών - δίπλα από το Κτήριο Αρεταίος) και ώρα 19:00 με θέμα :
 

"Ασύρματα Δίκτυα και Επικοινωνίες:
Πρωτόκολλα, Εφαρμογές και Ερευνητικές Προεκτάσεις"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στα Πλαίσια των Διαλέξεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ.
Περικλή Χατζημίσιου, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στην Αίθουσα 4 (Κτήριο Γραμματειών - δίπλα από το Κτήριο
Αρεταίος) και ώρα 19:00 με θέμα :

"Ασύρματα Δίκτυα και Επικοινωνίες: Πρωτόκολλα, Εφαρμογές και Ερευνητικές Προεκτάσεις"

Διάλεξη με θέμα: "Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου για ένα e-business".

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στην Αίθουσα 4 ( Κτίριο Γραμματειών - δίπλα από το κτίριο Αρεταίος), ώρα 17:00 με θέμα : "Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου για ένα e-business"  από τους παρακάτω εισηγητές:

 

  • Ιωάννης Μεθόδιος - Αντιπρόεδρος ΚΕΜΕΛ, πρώην Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Accenture Ελλάδος
  • Ανδρέας Ακάβαλος - Μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΛ, πρώην Δ/νων Σύμβουλος PriceWaterHouse Consulting Ελλάδος

Διάλεξη με θέμα: "Cybersecurity: defending our digital future"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Professor in the Department of Computer Science at Florida State University (FSU), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα 2 του κτιρίου Αρεταίος,  με θέμα:

"Cybersecurity: defending our digital future"*

*Η ομιλία θα γίνει στην ελληνική γλώσσα

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα: "Τεχνολογίες ασφάλειας στην εγκληματολογική διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Κάτου Βασίλειου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 στην Αίθουσα 4 (Κτίριο Γραμματειών - δίπλα από το κτίριο Αρεταίος) και ώρα 18:00 με θέμα :

 

"Τεχνολογίες ασφάλειας στην εγκληματολογική
διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων (digital forensics)"

Διάλεξη με θέμα: "Αναζήτηση στο Διαδίκτυο και Γραμμική Άλγεβρα"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Aνδρέα Αρβανιτογεώργο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στην Αίθουσα 4 (Κτίριο Γραμματειών - διπλα από Κτ. Αρεταίος) και ώρα 18:00 με θέμα :

 

"Αναζήτηση στο Διαδίκτυο και Γραμμική Άλγεβρα"

Διάλεξη με θέμα - «Μορφές Προβλημάτων»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Αντώνιου Παναγιωτόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 στην Ιόνιο Ακαδημία και ώρα 19:00, με θέμα: 

«Μορφές Προβλημάτων»

Διάλεξη με θέμα - "Υπόθεση Riemann και Πληροφορική"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Αντώνιου Παναγιωτόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 στην Αίθουσα 4 (Κτίριο Γραμματειών - διπλα από Κτ. Αρεταίος)και ώρα 17:00 με θέμα :

"Υπόθεση Riemann και Πληροφορική"

Ματαίωση ομιλίας με θέμα: 'What Energy Future after the World Oil Production Peak?'

Λόγω ματαίωσης της χθεσινοβραδυνής πτήσης της Aegean, ο ομιλιτής κ. Roland Geoffrois, από την Total Professeurs Associés δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Κέρκυρα και η ομιλία του που είχε προγματιστεί για σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 στις 16.00 ακυρώνεται.

Ομιλιά με θέμα: 'What Energy Future after the World Oil Production Peak?'.

Η European Association of Geoscientists & Engineers (ΕΑGE) σε συνεργασία με την Εuroscience και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν την χαρά να φιλοξενήσουν τον κύριο Roland Geoffrois, από την Total Professeurs Associés, ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα 'What Energy Future after the World Oil Production Peak?'.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Αρεταίος την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 στις 16.00.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση θέσεων στην σελίδα http://www.eage.org/students/index.php?evp=3920

Χορηγός: Geomorph Instruments, www.geomorph.gr

Διάλεξη - Μέτρηση Αποδοτικότητας : Περιβάλλουσα Ανάλυση (Data Envelopment Analysis)

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Δημητρίου Δεσπότη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που θα  γίνει την Τρίτη  1 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 19:00  στην Αίθουσα 1  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Μέτρηση Αποδοτικότητας : Περιβάλλουσα Ανάλυση (Data Envelopment Analysis)»

 

Διάλεξη - "Where are we going?"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Professor Andrew S. Tanenbaum, Professor at the Vrije Universiteit, Netherlands, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 17:00 στην Ιόνιο Ακαδημία,  με θέμα:

"Where are we going ? "

Η διάλεξη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ημερίδας του Τμήματος Πληροφορικής με επιμέρους διαλέξεις. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Διάλεξη - "Multi-Domain Trust Management in Variable-Threat Environments using rollback-access"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Director of the Center for Security and Assurance in IT, Florida State University που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 και ώρα 20:00 στην αίθουσα 4 του κτιρίου 3 (δίπλα από το κτίριο "Αρεταίος"),  με θέμα:


"Multi-Domain Trust Management in Variable-Threat Environments using rollback-access".

Περισσότερα...

Διάλεξη - " Security in the Next Generation Wireless Networks: the Good, the Bad, and the Evil."

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Director of the Center for Security and Assurance in IT, Florida State University που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου 2009 και ώρα 20:00 στην αίθουσα 4 του κτιρίου 3 (δίπλα από το κτίριο "Αρεταίος"),  με θέμα:

"Security in the Next Generation Wireless Networks:
the Good, the Bad, and the Evil".

Περισσότερα...

Διάλεξη - "Εφαρμογές της Πληροφορικής στη μελέτη και διαχείριση του σεισμικού κινδύνου: ...

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Σταύρου Τάσσου, Εντεταλμένου Ερευνητή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα 3 του κτιρίου Αρεταίος με θέμα: 

"Εφαρμογές της Πληροφορικής στη μελέτη και διαχείριση του σεισμικού κινδύνου: Μοντελοποίηση και Προσομοίωση".

 

Διάλεξη - "Δυνατότητες και εφαρμογές των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων (GIS)"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Κοντού Άδωνη, Διευθυντή της Marathon Data Systems που θα γίνει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα 3 του κτιρίου Αρεταίος με θέμα: 

"Δυνατότητες & εφαρμογές των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS)"

Περισσότερα...

Διάλεξη - "Planar permutations and the greek labyrinths"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Prof. Pierre Rosenstiehl, Directeur d'etudes EHESS, Paris, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 και ώρα 18:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα:

"Planar permutations and the greek labyrinths".

Περισσότερα...

Διάλεξη - "Advanced E-Services: A Perspective"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Χρήστου Τρύφωνα, Τμήμα Πληροφορικής Ι.Π., που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαΐου 2008 και ώρα 17:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα:

"Advanced E-Services: A Perspective".

Περισσότερα...

Διάλεξη - "Feedback for the Autonomous E-Learner".

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Manfred Bauch, Universität Bayreuth, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008 και ώρα 18:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα:

"Feedback for the Autonomous E-Learner".

Διάλεξη - "Secure Group Key Exchange"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Καθηγητή του Florida State University, Department of Computer Science, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008 και ώρα 18:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα:

"Secure Group Key Exchange".

Διάλεξη - Persistent security in wireless applications

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Καθηγητή του Florida State University, Department of Computer Science, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου 2008 και ώρα 18:00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα:

"Persistent security in wireless applications".

Περισσότερα...

Διάλεξη - «Ευφυείς Εικονικοί Πράκτορες»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Σπύρου Βοσινάκη, Λέκτορα Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων – Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που θα  γίνει την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 και ώρα 18:00  στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Ευφυείς Εικονικοί Πράκτορες»

Περισσότερα...

Διάλεξη - «Η βιομηχανία ανάπτυξης video games: Μια εκ των έσω περιήγηση»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Κώστα Αναγνώστου, Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα  γίνει την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Η βιομηχανία ανάπτυξης video games: Μια εκ των έσω περιήγηση»

Ο Δρ. Κώστας Αναγνώστου έχει εργαστεί επί χρόνια στην Microsoft Games Studio (Rare) στην Αγγλία και έχει λάβει μέρος στην ανάπτυξη των παιχνιδιών Conker: Live and Reloaded για το Xbox και Kameo: Elements of Fire, Perfect Dark Zero και Forza 2 για το Xbox360. "

Η διάρκεια της ομιλίας θα είναι 2 ώρες.

Διάλεξη - «Data Protection»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Professor Dr. Stefan Dodunekov, Institute of Mathematics and Informatics, Bulgarian Academy of Sciences, President of the National Committee for Mathematics, President of the Mathematical Society of Southeastern Europe, που θα  γίνει την Τετάρτη  12 Mαρτίου 2008 και ώρα 19:00  στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Data Protection»

 

Διάλεξη - «Block codes for error control»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη της Professor Dr. Rossitza Dodunekova, Department of Mathematical Sciences Chalmers University of Technology and Gothenburg University, που θα  γίνει την Πέμπτη  13 Mαρτίου 2008 και ώρα 19:00  στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Block codes for error control»

Διάλεξη - «Mathematics of Coloring: Chromatic Number of the Plane»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Professor Dr. Alexander Soifer, University of Colorado at Colorado Springs, βραβευμένου με το PAUL ERDOS AWARD, που θα  γίνει την Πέμπτη  28 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 18:00  στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Mathematics of Coloring: Chromatic Number of the Plane»

Διάλεξη με θέμα: "On classification with reject option and different misclassification errors"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου στα πλαίσια του TARD-project και της ερευνητικής συνεργασίας με θέμα:"Recent methods for data analysis" σας προσκαλεί στη διάλεξη της Lecturer Dr. Maria Miroiu,  Department of Computer Science, University of Pitesti, Romania που θα γίνει την  Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 18.00, στην Αίθουσα 1 του κτιρίου «Αρεταίος» με θέμα:

"On classification with reject option and different misclassification errors"

Διάλεξη - "Is there a future for databases in mathematics?"

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dr. Olaf Ninnemann, Head of Department for Mathematics and Informatics, Berlin FIZ Karlsruhe Germany, που θα  γίνει την Τρίτη  30 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 13:00 στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

" Is there a future for databases in mathematics? "

Διάλεξη - "Specific Learning Difficulties and IT – The need for inclusiveness

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Παναγιώτη Μπούρα, Λέκτορα του Thames Valley University, ακαδημαϊκού συμβούλου της Βρετανικής Εταιρεία Δυσλεξίας (British Dyslexia Association) , που θα  γίνει την Τετάρτη  24 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα 3  του Κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

"Specific Learning Difficulties and IT – The need for inclusiveness"

Διάλεξη - «Protecting ubiquitous applications»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Mike Burmester, Καθηγητή του Florida State University, Department of Computer Science, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007 και ώρα 18:15 – 19:15 στην αίθουσα 3 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα : «Protecting ubiquitous applications: beyond the Byzantine threats model».

Περισσότερα...

Ομιλία - «Περιφερειακό Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στην ομιλία του κ. Νικόλαου Κανελλόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Προέδρου  του Τμήματος Πληροφορικής, που θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαΐου  2007 και ώρα 18:30 στην αίθουσα 3 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα την παρουσίαση του έργου :

«Περιφερειακό Υπολογιστικό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών»

Διαλέξη - "Ζητήματα σύγκλισης των επικοινωνιών: Τα αυτόνομα δίκτυα"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΙEEE Fellow,  κ. Ιωάννη Σταυρακάκη, που θα γίνει την Τετάρτη  14 Μαρτίου 2007 και ώρα 18:00 – 19:00 στην αίθουσα 3 του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

«Ζητήματα σύγκλισης των επικοινωνιών: Τα αυτόνομα δίκτυα»

 

Διαλέξεις Τμήματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί:

Περισσότερα...

Διάλεξη - "Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα στο Πανταχού Υπολογίζειν"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς,  κ. Νικολάου Αλεξανδρή,  που θα γίνει την Τρίτη  02 Μαΐου  2006 και ώρα 12:00 – 13:00 μμ στην Αίθουσα 3  του κτιρίου «Αρεταίος»,  με θέμα :

"Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα στο Πανταχού Υπολογίζειν"

Διάλεξη - "Hackers, Hacking, Hacktivism"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη  του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Δημητρίου Γκρίτζαλη, που θα γίνει την Πέμπτη 06 Απρίλιου 2006 και ώρα 12:00 μμ. στην Αίθουσα 3 του κτιρίου «Αρεταίος», με θέμα:

"Hackers, Hacking, Hacktivism"

Διάλεξη - "Η ψηφιακή επεξεργασία εικόνας ..."

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου του Surrey, κ. Θεόδωρου Βλάχου, που θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2006 και ώρα 12:00 μμ. στην Αίθουσα 3 του κτιρίου «Αρεταίος» με θέμα:

«Η ψηφιακή επεξεργασία εικόνας στην υπηρεσία της αποκατάστασης αρχειοθετημένου κινηματογραφικού υλικού».

 

Βρίσκεστε εδώ: Ενημέρωση Δραστηριοτήτες Διαλέξεις