Έκθεση προβολής με θέμα: Εικονικός Κόσμος Ιονίων Νήσων

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας διοργανώνουν στην Αίθουσα Τέχνης στο Κήπο του Λαού έκθεση προβολής για τον μήνα Ιούλιο (9-31 Ιουλίου 2015) με θέμα:

"Εικονικός Κόσμος Ιονίων Νήσων"

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 20:00.

Το περιεχόμενό της περιλαμβάνει οπτικές προβολές (video) του Εικονικού Κόσμου Ιονίων Νήσων που αναπτύσσεται στο Τμήμα Πληροφορικής. Η κύρια προβολή αφορά σε όλα τα Ιόνια Νησιά ενώ εναλλασσόμενες θεματικές ενότητες αφορούν σε καθένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα (δηλ., Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος και Λευκάδα). Ξεκινώντας με την Κέρκυρα στις 9 Ιουλίου, ακολουθεί η Κεφαλλονιά στις 18 Ιουλίου, η Ζάκυνθος στις 21 Ιουλίου και η Λευκάδα στις 28 Ιουλίου.

Call for Participation: UCMC 2015 - Transforming a City into a Sociable Smart City

2nd Int. Workshop on Urban Computing and Modern Cities Outdoor Exploration of the City

“Transforming a City into a Sociable Smart City”
Tuesday, 7 July 2015 Call for participation
Join this free activity of the UCMC2015 workshop

Περισσότερα...

Ε-nnovation 2015 - Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας

Ε-nnovation 2015 - Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας

Ενημερωτική Εκδήλωση, Τετ 6 Μαίου 2015, 12-14.00, Αιθ. 1, Κτίριο Αρεταίος, Τμ. Πληροφορικής Ι.Π.

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην ενημέρωση για το διαγωνισμό Εnnovation 2015 (http://www.ennovation.gr/ )που διοργανώνεται για 8η χρονιά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University-IHU) και το University of Nicosia στην Κύπρο. Ο περσινός νικητής του Ε-nnovation 2014 θα μας μιλήσει για την εμπειρία του και την εξέλιξη της επιχειρηματικής του ιδέας “Tomotech”.

Τετάρτη 06.05.2015 | 12:00 – 14:00
Αίθουσα 1 (κτίριο Αρεταίος, Τμ. Πληροφορικής Ι.Π.)

Περισσότερα...

Ομιλία με θέμα: 'Υπολογιστικά Εργαλεία στη Διαχείριση Ασθενειών και Βιολογικών Φαινομένων'

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της Μεταδιδακτορικής έρευνας του Δρ. Α. Αλεξίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00 στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Πληροφορικής, επιστημονική ομιλία με τίτλο:

'Υπολογιστικά Εργαλεία στη Διαχείριση Ασθενειών και Βιολογικών Φαινομένων'

Ομιλητής: Δρ. Αθανάσιος Αλεξίου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Πληροφορικής, Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας.

Η ομιλία θα παρουσιάσει τα ερευνητικά αποτελέσματα διετούς μεταδιδακτορικής έρευνας, σε θέματα που σχετίζονται με τη Βιοϊατρική Πληροφορική.Η έρευνα εστιάζεται στο συνδυασμό μοντελοποίησης βασικών μηχανισμών και χρήσης υπολογιστικών εργαλείων για τη διαχείριση σύνθετων ασθενειών που σχετίζονται κυρίως με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και άλλα συναφή νευροεκφυλιστικά φαινόμενα.

1st ΑDRIATinn Innovation Weekend (ADRInno)

1st ΑDRIATinn Innovation Weekend (ADRInno)
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής, 27-29 Μαρτίου, 2015, Κέρκυρα

Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα, Θέλετε να εργαστείτε ομαδικά για την υλοποίηση της, Χρειάζεστε υποστήριξη και ενθάρρυνση;
Θέλετε να ταξιδέψετε στη Σλοβενία και να διεκδικήσετε το 1ο Βραβείο Καινοτομίας στην ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ;
Σας προσκαλούμε να έλθετε στο 1ο ADRIATinn Innovation Weekend (ADRInno) του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 27-29 Μαρτίου στην Κέρκυρα.

Περισσότερα...

Summer School C2Learn 2015

C2Learn: Fostering Creativity in Learning through digital games
Corfu, Greece, 25-30 June 2015

The Department of Informatics (Ionian University) and project C2Learn (Ellinogermaniki Agogi) are co-organising two high quality teacher training courses:

Teachers from around Europe can join C2Learn on the island of Corfu this summer: 25-30 June 2015, six days of professional development enjoyment!

Περισσότερα...

Αναπαράσταση της Βίλα Ρόσα σε Εικονική Πραγματικότητα

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν σε ομιλία με θέμα:

"Αναπαράσταση της Βίλα Ρόσα σε Εικονική Πραγματικότητα"

του Αθανασίου Τσίπη, τελειόφοιτου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας (Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο).

Η ομιλία βασίζεται στην Πτυχιακή Εργασία του ομιλητή, με επιβλέποντα τον Επίκ. Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου.

Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρακτική Άσκηση του Τμήματος Πληροφορικής

Το "Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης" του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π. έλαβε διετή παράταση και συνεχίζεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015. Το Πρόγραμμα προβλέπει τρίμηνη Πρακτική Άσκηση κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αμοιβή.

Την Τετάρτη 18/3/2015 στις 3:00 μ.μ. στην Αίθουσα 1 (κτίριο Αρεταίος) θα γίνει ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση με τη συμμετοχή του επιστημονικού υπεύθυνου του Τμήματος Πληροφορικής για την Πρακτική Άσκηση κ. Θ. Ανδρόνικου.

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές από το τρίτο και τέταρτο έτος σπουδών ενδιαφέρονται να παρευρεθούν. Θα υπάρξει εκτενής προφορική ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Πρακτική του Τμήματος Πληροφορικής.

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: Προβολή -ως καλή πρακτική -της λειτουργίας του εργαστηρίου Bιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του 5ου υποέργου Διάχυση αποτελεσμάτων Καλών πρακτικών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ/ΔΕΠΙΝ 2007-2013, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

"Προβολή -ως καλή πρακτική -της λειτουργίας του εργαστηρίου Bιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου"


την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 16.30 στο Αμφιθέατρο 2, Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα.

Συνημμένα Αρχεία

Διημερίδα με θέμα "Σύγχρονα Θέματα Διδακτικής Μαθηματικών"

Διημερίδα με θέμα: "Σύγχρονα Θέματα Διδακτικής Μαθηματικών"

Ημερομηνία: Τρίτη 13/01/2015 17:00 - 20:00 & Τετάρτη 14/01/2015 16:00 - 18:00

Περισσότερα...

Αναπαράσταση του Μουσείου Σολωμού σε Εικονική Πραγματικότητα

Στο Μουσείο Σολωμού,το Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών διοργανώνει ομιλία με θέμα:

"Αναπαράσταση του Μουσείου Σολωμού σε Εικονική Πραγματικότητα"

της κ. Δέσποινας Μουρατίδη μαθηματικού, κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20.00.

Η ομιλία βασίζεται στη Διπλωματική Εργασία της ομιλήτριας, με επιβλέποντα τον επίκ. καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου.

Διεύθυνση: Θ. Μακρή 2 και Κ. Δαφνή (πρώην πάροδος Αρσενίου, Μουράγια) - Πρόσκληση

Ημέρα του Κώδικα 2014

Στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης προγραμματισμού " Η Ώρα του Κώδικα" , το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κέρκυρας, οργάνωσε παρουσίαση για τους μαθητές του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Κερκύρας, με βασικό στόχο την εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία δημιουργίας εικονικών κόσμων. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον εργαστηριακό χώρο εικονικών κόσμων του Τμήματος Πληροφορικής στη Δυτική Πτέρυγα των Aνακτόρων τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

 

"2004-2014" - 10 Χρόνια Τμήμα Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Πληροφορικής προκειμένου να τιμήσει την πρώτη του δεκαετία προσφοράς στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη γνώση, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.

Εκδήλωση Μ.Κ.Ε. - "Business Plan Workshop"

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Business Plan Workshop" για τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στην Αίθουσα 2 και στα Εργαστήρια Υπολογιστών του Κτιρίου «Αρεταίος» (Πλατεία Τσιριγώτη 7), στην Κέρκυρα.

Περισσότερα...

Ημερίδα με θέμα: "Καινοτόμες Εφαρμογές της Πληροφορικής στην Έρευνα για την Υγεία της Γήρανσης"

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου,διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

Περισσότερα...

Ομιλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εορτή της 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εορτή της 25ης Μαρτίου, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Οικονόμου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα:

Περισσότερα...

Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV / AIDS

Ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PR.A.K.S.I.S διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Πάνω Πλατεία). Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι τα στελέχη της PR.A.K.S.I.S:

  • Μπαμπλέκη Αλεξάνδρα, Κοινωνική λειτουργός, Στέλεχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Πολυϊατρείου Αθήνας, PR.A.K.S.I.S
  • Ηλιάδης Δημήτρης, Νοσηλευτής, Υπεύθυνος Φαρμακείου Πολυϊατρείου Αθήνας, PR.A.K.S.I.S

Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS

Ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής του Ι.Π. διοργανώνει συναυλία το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 (Έναρξη: 21.30) στο "7 Τεχνών Τόπος" (Βιρός Κέρκυρα) με τον γνωστό τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο και τους Mr. Highway Band. Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ΜΚΟ PR.A.K.S.I.S.

Εισιτήρια:
Προπώληση: 10€ - 7€ (Μαθητικό / Φοιτητικό)
Ταμείο: 13€ - 10€ (Μαθητικό / Φοιτητικό)
Δισκοπωλείο Μούσες - Μουσικός Οίκος Βρυώνη
Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο προς και από το " 7 " ( 8:30, Πλατεία Σαρόκο)

Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής του Ι.Π. διοργανώνει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00 στο Παλαιό Φρουρίο.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του σπίτιου του Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα.

Support group: Μικρόκοσμοι

Εισιτήρια:
Ταμείο 15€ - 10€ ( Φοιτητικό )
Προπώληση 12€ - 8€ ( Φοιτητικό )

Σημεία προπώλησης:
Δισκοπωλείο "Μούσες" ( Θέση Πίνια )
Μουσικό Οίκος Βρυώνη ( Μαντζάρου 40 )
Έναρξη προπώλησης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012

Συνάντηση Εργασίας “Δικαιώματα Πνευματικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας”

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Εργασίας με θέμα "Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας", στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την "Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μ.Κ.Ε.) του Ιονίου Πανεπιστημίου", η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι) και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι).

Συντονιστής: Λέκτορας Μάρκος Αυλωνίτης
Επιστημονική Υπεύθυνος Μ.Κ.Ε. του Ι.Π.: Λέκτορας Αδαμαντία Πατέλη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: "Δικαιώματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας – Προστασία των Εφευρέσεων"

Στα πλαίσια της λειτουργίας της  «Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μ.Κ.Ε.) του Ιονίου Πανεπιστημίου» διοργανώνεται, με πρωτοβουλία των Λεκτόρων Μάρκου Αυλωνίτη και Ιωάννη Δεληγιάννη, ημερίδα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) με τίτλο:

"Δικαιώματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας –Προστασία των Εφευρέσεων"

η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο 2 , στο ισόγειο του κτιρίου του Τμήματος Ιστορίας, στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη 72, στην Κέρκυρα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

SchoolIT11: Schools first, Information Technology second (Workshop)

Το εργαστήριο SchoolIT11 του Τμήματος Πληροφορικής, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών του μαθήματος Κοινωνικά και Συνεργατικά Συστήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Πληροφορική, την Πέμπτη 26 Μαϊου 2011 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα 1 του κτιρίου Αρεταίος του Τμήματος Πληροφορικής.

Το εργαστήριο περιλαμβανεί συζητήσεις μεταξύ των ερευνητών και των εκπαδευτικών και ο στόχος είναι να φέρει κοντά την θεωρία/έρευνα με την εφαρμογή/πρακτική των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Οι εγγραφές είναι δωρεάν, αλλά υποχρεωτικές γιατί υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sites.google.com/a/ionio.gr/schoolit11/

Θερινό Σχολείο - IPICS 2011

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ι.Π. διοργανώνει το Διεθνές Θερινό Σχολείο IPICS 2011 (Intensive Program on Information Communication Security) που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής, από 22 - 31 Αυγούστου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: di.ionio.gr/ipics2011

Περισσότερα...

Σεμινάριο ορθής σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

Ανακοινώνεται σεμινάριο ορθής σύνταξης βιογραφικού σημειώματος για τους φοιτητές του Τμήματος την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 και ώρα  18:00 στο κτήριο Αρεταίος στην αίθουσα 3. Σημειώνεται πως η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος είναι δύσκολη υπόθεση και ιδιαίτερα σημαντική στη μετέπειτα καριέρα των φοιτητών. Για όσους φοιτητές θελήσουν μετά τη διάλεξη να συντάξουν το βιογραφικό τους θα γίνει επιθεώρηση αυτού σε μετεγενέστερη ημερομηνία.

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται από τον Λέκτορα κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου και ομιλητής θα είναι η κα Ιωάννα Κάμπη.

2ο Θερινό Σχολείο "Καινοτομία & Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"

2ο Θερινό Σχολείο "Καινοτομία και Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"
16 - 21 Ιουλίου 2010, Τμήμα Πληροφορικής Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στόχος του 2ου θερινού σχολείου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής ολοκληρωμένων καινοτομικών ιδεών/πρακτικών/προϊόντων μέσω συγκεκριμένων ερευνητικών συνεργασιών.

Οι ερευνητικές συνεργασίες υλοποιούνται από τρεις συνιστώσες: την ομάδα που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος (θεματοδότης), την ομάδα που μοντελοποιεί το πρόβλημα και την ομάδα που το προσομοιώνει. Η αλληλεπίδραση των τριών αυτών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια επίλυσης του προβλήματος οδηγεί τις περισσότερες φορές σε καινοτόμες λύσεις που υιοθετούνται και υλοποιούνται ανάλογα με τα οφέλη που προσφέρουν.

Περισσότερα...

2ο Θερινό Σχολείο με θέμα "Καινοτομία & Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 16-21 Ιουλίου 2010

"Καινοτομία και Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"


Στόχος του 2ου θερινού σχολείου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής ολοκληρωμένων καινοτομικών ιδεών/πρακτικών/προϊόντων μέσω συγκεκριμένων ερευνητικών συνεργασιών.

Οι ερευνητικές συνεργασίες υλοποιούνται από τρεις συνιστώσες: την ομάδα που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος (θεματοδότης), την ομάδα που μοντελοποιεί το πρόβλημα και την ομάδα που το προσομοιώνει. Η αλληλεπίδραση των τριών αυτών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια επίλυσης του προβλήματος οδηγεί τις περισσότερες φορές σε καινοτόμες λύσεις που υιοθετούνται και υλοποιούνται ανάλογα με τα οφέλη που προσφέρουν.

Θα παρουσιασθούν συγκεκριμένα παραδείγματα και θα μελετηθεί αναλυτικά η δομή τους και οι ιδιαιτερότητές τους, ενώ παράλληλα θα εξετασθούν οι σύγχρονες προτεινόμενες μέθοδοι δημιουργίας καινοτομίας.

2ο Θερινό Σχολείο με θέμα "Καινοτομία & Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 16-21 Ιουλίου 2010

"Καινοτομία και Μοντελοποίηση
στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία"


Στόχος του 2ου θερινού σχολείου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής ολοκληρωμένων καινοτομικών ιδεών/πρακτικών/προϊόντων μέσω συγκεκριμένων ερευνητικών συνεργασιών.

Οι ερευνητικές συνεργασίες υλοποιούνται από τρεις συνιστώσες: την ομάδα που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος (θεματοδότης), την ομάδα που μοντελοποιεί το πρόβλημα και την ομάδα που το προσομοιώνει. Η αλληλεπίδραση των τριών αυτών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια επίλυσης του προβλήματος οδηγεί τις περισσότερες φορές σε καινοτόμες λύσεις που υιοθετούνται και υλοποιούνται ανάλογα με τα οφέλη που προσφέρουν.

Θα παρουσιασθούν συγκεκριμένα παραδείγματα και θα μελετηθεί αναλυτικά η δομή τους και οι ιδιαιτερότητές τους, ενώ παράλληλα θα εξετασθούν οι σύγχρονες προτεινόμενες μέθοδοι δημιουργίας καινοτομίας.

Συνημμένα αρχεία

Περισσότερα...

Workshop "ImageCLEF 2009"

 Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνει το Workshop «ImageCLEF 2009» στo πλαίσιo του Διεθνούς Συνεδρίου «ECDL 2009» (European Conference on Digital Libraries)στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 09:30 στο Κτίριο Γραμματειών Αίθουσα 4.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή δείτε το πρόγραμμα.

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Καινοτόμες ιδέες και Εφαρμογές στις σύγχρονες επιστήμες»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Εurope Direct), το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Team Europe (European Commission, Greece), η European Physical Society (EPS) και το COSMOS Project ανακοινώνουν την υλοποίηση συνάντησης εργασίας για την προώθηση της επιστημονικής Καινοτομίας την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 με θέμα: «Καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές στις σύγχρονες επιστήμες»

Περισσότερα...

Θερινό Σχολείο 2008: "Μαθηματικό Λογισμικό στην Εκπαίδευση, Μοντελοποίηση και Εξομοίωση"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει από 8 έως 13 Ιουλίου 2008 Θερινό Σχολείο με τίτλο "Μαθηματικό Λογισμικό στην Εκπαίδευση, Μοντελοποίηση και Εξομοίωση" στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (Πλατεία Τσιριγώτη 7)

Περισσότερα...

2η Διημερίδα Τμήματος Πληροφορικής σε Συνεργασία με την ΑΔΑΕ

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει σε συνεργασία με την ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) την 2η Διημερίδα  του Τμήματος Πληροφορικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 - 6 Ιουνίου 2008 στην Ιόνιο Ακαδημία.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της 2ης Διημερίδας εδώ.icon

Είσοδος ελέυθερη.

********  ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - LIVE STREAMING ********

Περισσότερα...

Ημερίδα με θέμα «Καινοτομίες δια μέσου Μαθηματικών Μοντέλων και Προσομοιώσεων»

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Euroscience σας προσκαλεί σε ημερίδα στα πλαίσια ης ομάδας εργασίας πάνω στα μαθηματικά μοντέλα και τις προσομοιώσεις, που θα  γίνει την Τετάρτη  14 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00 - 15:00  στην Ιόνιο Ακαδημία, με θέμα :

«Καινοτομίες δια μέσου Μαθηματικών Μοντέλων και Προσομοιώσεων»

Περισσότερα...

Διεθνές Workshop Med Hoc Net 2007

 To Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνει το διεθνές workshop Sixth Annual Mediterranean Ad Hoc Networking Workshop (Med-Hoc-Net 2007), Ionian University, Corfu, Greece - June 13-15, 2007

Επίσης στα πλαίσια του Med-Hoc-Net 2007 στις 12 - 13 Ιουνίου 2007 έχουν επίσης προγραμματιστεί Tutorial and Ph.D. Student Workshop όπου μπορείτε να παρακολουθήστε δωρεάν εφόσον κάνετε πρώτα εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Tutorial and Ph.D. Student Workshop του  Med-Hoc-Net 2007.

Περισσότερα...

Διημερίδα "Προπτυχιακές Σπουδές Τμήματος Πληροφορικής"

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: "Προπτυχιακές Σπουδές Τμήματος Πληροφορικής" στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2006  στην Ιόνιο Ακαδημία, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ.

Έναρξη εργασιών: 31 Μαΐου 2006 18:00

Περισσότερα...

Βρίσκεστε εδώ: Ενημέρωση Δραστηριοτήτες Εκδηλώσεις